En este blog podrá leer poemas del poeta valenciano Pere Bessó en catalán y Español/Castellano. También puede leer su vasta obra en su sitio web: http://perebesso.com

jueves, 3 de junio de 2010

FIGUES, SABÓ I PIMENTONS-PERE BESSÓ

Ilustración tomada de la red


FIGUES, SABÓ I PIMENTONS



What are you waiting for?
My last orchard
Carrie Etter




Caroline Bergvall, l’escriptora
franconòrdica, ha llegit
amb desimboltura el sabó
de Francis Ponge

Si je m'en frotte les mains, le savon écume, jubile...
Plus il les rend complaisantes, souples,
liantes, ductiles, plus il bave, plus
sa rage devient volumineuse et nacrée...

i, superada la bava de la bona lectora,
ja pensa que es troba en escala
de subtil mestratge del joc
de paraules i calembour,
del tric-i-trac, matisa:
a l’entremig de la figa fruital
i el fruit de la figa,
com si justament acabara
de llegir D.H.Lawrence
i la manera com menjar-se una figa en societat,
però no haguera descobert encara
la mar mediterrània de Vicent Andrés Estellés,
el fill del vell forner de Burjassot,

ni com cloure els ulls a ple delit
per ataüllar el replec del clímax de l’unt oliós,
quan ens fotem una tira de pimentó torrat.




HIGOS, JABÓN Y PIMIENTOS




What are you waiting for?
My last orchard
Carrie Etter





Caroline Bergvall, la escritora
franconórdica, ha leído
con desenfado el jabón
de Francis Ponge

Si je m'en frotte les mains, le savon écume, jubile...
Plus il les rend complaisantes, souples,
liantes, ductiles, plus il bave, plus
sa rage devient volumineuse et nacrée...

Y, superada la baba de la buena lectora,
ya piensa que se halla en escala
de sutil maestría del juego
de palabras y calembour,
del tric y trac, matiza:
entremedias del higo frutal
y el fruto del higo,
como si justamente acabara
de leer a D.H.Lawrence
y la manera de comerse un higo en sociedad,
però no hubiera descubierto todavía
el mediterráneo de Vicent Andrés Estellés,
el hijo del viejo hornero de Burjassot,
ni cómo cerrar los ojos a pleno deleite
para vislumbrar el repliegue del clímax del unte oleoso,
cuando engullimos una tira de pimiento asado.

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2 comentarios:

Blogger CALPURNI ha dicho...

M'agrada molt com parlava Vicent Andrés Estellés del pimentó i com se'l fotria.
Salut.

3 de junio de 2010, 23:16

 
Blogger Pere Bessó ha dicho...

Ha,ha,ha,
amic Calpurni, la versió "horaciana" de Vicent és tot un homenatge a l'ambiguïtat dels sentits. Com a ell li agradava, fóra pimentó, fóra figa.
I toca reincorporar-lo, sense complexos, als paradigmes majors dels escriptors llèpols amants del ficus a tot nivell, i més encara si el fruit saborós té la goteta de mel disposada al gaudi...
Pere

4 de junio de 2010, 0:43

 

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