En este blog podrá leer poemas del poeta valenciano Pere Bessó en catalán y Español/Castellano. También puede leer su vasta obra en su sitio web: http://perebesso.com

miércoles, 4 de mayo de 2011

RES NO S’ESDEVÉ EN CAIXA TANCADA

Imatge presa de la xarxa




RES NO S’ESDEVÉ EN CAIXA TANCADA




Per a Joana Navarro




En ocasions, la fi de la vida per a mi
era una no-història…
Ahu Parlar





Despertares de bon matí amb el brogit calm del mar Negre al llit. Anit t’havies impregnat de plomes de glicines morades, les mateixes que havies guardat en la caixa de sabates amb el gat mort. Amb la consciència de saber que trencar l’alba és molt més que guaitar la solitud del fanal encara encés enmig del carrer de perfums insans, a deshora, amb la xarxa de peixos embriacs penjats a l’esquena i la set d’ulls verds en la foscor de la memòria buida. I és que, com diu Sarkis, si no hi ha cap relació amb la realitat, la ficció mor.

(de Aigües turques, 2010)





NADA OCURRE EN CAJA CERRADA




Para Joana Navarro




En ocasiones, el final de la vida para mí
era una no-historia…
Ahu Parlar




Despertaste de buena mañana con el fragor calmo del mar Negro en la cama. Anoche te habías impregnado de plumas de glicinas moradas, las mismas que habías guardado en la caja de zapatos con el gato muerto. Con la conciencia de saber que amanecer es mucho más que observar la soledad de la farola todavía encendida en medio de la calle de perfumes insanos, a deshora, con la red de peces beodos colgados a la espalda y la sed de ojos verdes en la obscuridad de la memoria vacía. Y es que, como dice Sarkis, si no hay relación con la realidad, la ficción muere.

Etiquetas: ,